IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

Odgovori na vaša vprašanja

Ker se pri delu srečujete z različnimi dilemami, vam strokovni svetovalci Zveze RFR ponujajo odgovore na vaša vprašanja. Tukaj so zbrani odgovori na vprašanja, ki jih naročniki svetovalcem Zveze RFR postavljajo najpogosteje.

AKTUALNO VPRAŠANJE

Dodatno poročanje o podatkih o plačah na obrazcu iREK-O

”Družba se je seznanila s tem, da bo od leta 2023 na novem obrazcu REK-O oziroma iREK-O morala poročati še o dodatnih podatkih o plačah (polja S) v primerjavi s poročanjem na obrazcu REK-1.
O katerih dodatnih podatkih pri plačah v poljih S bo morala družba poročati na obrazcu iREK-O in od kdaj?“


Odgovor:

Družba bo morala pri izplačilih plač od leta 2023 poročati še o dodatnih podatkih o plačah. To pomeni, da bo treba poročati o posameznih sestavinah plače za posameznega zaposlenega. Tako bo treba ločeno poročati o osnovni plači posameznega zaposlenega, delu plače za delovno uspešnost, dodatkih k plači, delu plače za poslovno uspešnost (brez dohodka z oznako vrste dohodka 1151), nadomestilih plače, ki bremenijo delodajalca, neto plači, ki jo delodajalec izplača v svoje breme, ter o številu opravljenih in neopravljenih ur, za katere zaposleni prejme plačo in/ali nadomestilo plače, ki bremeni delodajalca.

O novem poročanju na obrazcu REK-O, ki velja za izplačila od leta 2023, bomo govorili tudi na posvetovanju Zveze RFR Priprava na nov način poročanja o izplačilih na obrazcu REK-O in druge aktualne teme.

 
dr. Mateja Drobež Tomšič,

28. 11. 2022

 
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?