revijaIKS.si EKSPERT RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Mnenje o uvrstitvi blaga v carinsko nomenklaturo


Ključne besede 
Furs, carinska nomenklatura

Tolmačenje
Na naše zaprosilo glede uvrstitve smutijev v carinsko nomenklaturo smo od Fursa v dopisu št. 0920-7036/2017-2 prejeli tole razlago:
»Smutiji so napitki izdelani na osnovi sadja ali zelenjave, z dodanimi oreški, ledom, jogurtom, sadnimi sokovi in podobnim. Smutiji se po našem mnenju pravilno uvrščajo v  nomenklaturo pod tarifno oznako KN 2202 99 19. V kolikor pa smutiji vsebujejo mlečne proizvode (npr. jogurt, sladoled), pa je uvrstitev odvisna od vsebnosti mlečne maščobe v izdelku. Če je vsebnost mlečne maščobe v izdelku do 0,2 mas.%, se uvršča pod tarifno oznako KN 2202 99 91, če je vsebnost mlečne maščobe v izdelku med 0,2 mas.% in 2 mas.%, se uvršča pod tarifno oznako KN 2202 99 95, če pa izdelek vsebuje več kot 2 mas.% mlečne maščobe, pa se uvršča pod tarifno oznako KN 2202 99 99.«
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kako bo digitalizacija vplivala na računovodski poklic?