IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Stopnja DDV od hkratnega prevoza blaga, ki se obdavčuje z različnimi stopnjami DDV

6. junij, 2022
Tolmačenje

Furs je v daljšem pojasnilu 0920-9320/2022-1  Stopnja DDV pri dobavi blaga prek spleta podal kar nekaj odgovorov na vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s storitvami, povezanimi z dobavami blaga.
Med drugim je zapisal, kako obravnavati stroške prevoza, če je blago, ki se dobavlja s skupnim prevozom, obdavčeno po različnih stopnjah DDV.

Če stroški prevoza blaga predstavljajo nesamostojno pomožno storitev in se obravnavajo enako kot dobava blaga, se od celotne vrednosti obračuna DDV po stopnji za dobavljeno blago. Če pa se istočasno dobavlja blago, obdavčeno z različnimi stopnjami, se upoštevaje načelo enotne dobave DDV od prevoza obračuna v sorazmernem deležu glede na dobavljeno blago.
Več o temah, povezanih z dobavami blaga v drugo državo članico, boste lahko izvedeli na posvetovanju Zveze RFR Kako poslovati s tujino brez težav pri obračunu DDV.

Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?