IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Določitev mesečnega oziroma trimesečnega davčnega obdobja za DDV

23. januar, 2023
 
Tolmačenje

Furs je na svoji spletni strani objavil obvestilo, da je do 31. januarja 2023 prek sistema eDavki omogočena oddaja novega Obvestila o izpolnjevanju/preklicu izpolnjevanja pogojev za določitev mesečnega davčnega obdobja (obrazec DDV-DavObdobje).

Zavezanci lahko prehajajo iz mesečnega v trimesečnega zavezanca in obratno tudi pod pogoji, kot jih določa v letu 2022 spremenjeni 156. člen P-ZDDV-1.

Pojasnila v zvezi s tem obvestilom so objavljena v Fursovi publikaciji Davek na dodano vrednost, Spremembe zakonodaje na področju DDV – Podrobnejši opis (22. izdaja, januar 2023).

Več o novostih na področju DDV in o najnovejših Fursovih pojasnilih, ki bodo vplivala na obračunavanje DDV v letu 2023, boste izvedeli na posvetovanju Zveze RFR DDV v praksi – aktualne teme iz vaših vprašanj.

Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?