revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Davčno potrjevanje računov za digitalne storitve


Tolmačenje

Furs je v sredini februarja objavil novo publikacijo Davčne blagajne in davčno potrjevanje računov – Podrobnejši opis (1. izdaja, december 2019). V 14. poglavju lahko preberete o obveznosti davčnega potrjevanja pri digitalnih storitvah, ki so opravljene nezavezancem iz drugih držav članic. Te obveznosti nimajo tisti izvajalci teh storitev, ki so se vključili v sistem mini VEM (prostovoljno ali zaradi preseženega praga pri 10.000 EUR) in plačujejo DDV držav, od koder so njihovi prejemniki storitev. Preostali, katerih skupni promet v zadnjem koledarskem letu iz naslova tovrstnih storitev, opravljenih nezavezancem iz drugih držav članic, praga iz 30.c člena ZDDV-1 ne presega, pa morajo izdane gotovinske račune davčno potrjevati, saj se šteje, da je kraj opravljanja teh storitev Slovenija.

V zvezi z davčnim potrjevanjem računov je Furs v novičko na spletni strani še zapisal, da se dokument Davčno potrjevanje računov v zavihku Vprašanja in odgovori, ki vsebuje odgovore na vprašanja v zvezi z davčnimi blagajnami, od januarja 2020 več ne dopolnjuje.

Mag. Mojca Zupančič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
DEFINICIJA DNEVA
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: