IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Novi obrazec REK-O s 1. septembrom 2022

23. maj 2022

Tolmačenje

Objavljen je bil Pravilnik o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev (UL RS 60/22). V njem je objavljen tudi obrazec novega davčnega odtegljaja (obrazec REK-O), ki se bo uporabljal za izplačila dohodkov od 1. septembra 2022. Ta obrazec nadomešča zdajšnje obrazce REK-1, REK-1a, REK-2 in PNIPD. Sestavljen je iz zbirnega dela in individualnega dela, ki je pripravljen po posameznih prejemnikih. Davčni organ je na svoji spletni strani objavil Navodila za izpolnjevanje obračuna davčnih odtegljajev (REK-O obrazec).

dr. Mateja Drobež Tomšič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?