IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE


Novi odgovori davčnega organa glede ureditev VEM

13. december 2021
Tolmačenje

Furs je objavil dopolnjeno publikacijo o posebnih ureditvah VEM in vanjo dodal deset novih odgovorov na vprašanja zavezancev. V njih pojasnjuje, kako je z oddajo poročil na obrazcih DDV-PD in DDV-TBE, kako obravnavati transakcije, če ima zavezanec v drugi državi članici stalno poslovno enoto, ali se rok za predložitev posebnega obračuna DDV preloži, če se izteče na nedelovni dan, ali je prenos blaga, namenjenega prodaji na daljavo, v drugo državo članico predmet posebne ureditve skladiščenja na odpoklic in druga.

O teh temah boste izvedeli več tudi na že dostopnem posvetovanju Zveze RFR Ključne davčne teme in novosti, ki jih morate poznati ob prehodu v leto 2022.

mag. Mojca Zupančič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?