revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obravnava DDV pri kuponih


Tolmačenje
Furs je objavil novo publikacijo Davek na dodano vrednost, Kuponi – Podrobnejši opis (1. izdaja, julij 2019). V njej najdete osnovna pravila glede enonamenskih in večnamenskih kuponov, kakršni veljajo že od 1. januarja 2019. Poleg osnovnih pravil so v publikaciji dani odgovori še na nekatera vprašanja zavezancev. Ta obravnavajo tako odplačne kot brezplačne prenose kuponov. Med odgovori je tako primer nabave in podaritve kupona za kranjsko klobaso (gostinska storitev), pri čemer sta obe transakciji predmet DDV po stopnji 9,5 %. Publikacija med odgovori obravnava tudi primer prenosa enonamenskega kupona za storitve iz 25/1 ZDDV-1 tujemu davčnemu zavezancu. Glede tega je pojasnjeno, da tak prenos ni predmet DDV v Sloveniji, saj se za določitev kraja obdavčitve upošteva 25/1 ZDDV-1.V.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: