revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Oprostitev DDV pri izvozu blaga

Tolmačenje
Sodišče EU je v novembru letos izdalo sodbo C-400/18 glede oprostitve DDV pri neodvisnih skupinah oseb. Podlaga za oprostitev je v 132/1/f direktive o DDV (42/1/5 ZDDV-1). Belgijskemu združenju Infohos oprostitev DDV po obravnavani določbi ni bila priznana zgolj zato, ker je storitve opravljalo tudi za druge osebe, ki niso bile članice združenja. Sodišče EU je menilo, da taka obravnava ni skladna s 132/1/f direktive o DDV. Taka razlaga z dodatnim pogojem, da je oprostitev možna, le če združenje opravlja storitve samo za člane, omejuje uporabo tega člena in ni v skladu z namenom oprostitve, ki ga člen z njo želi doseči.

Mag Mojca Zupančič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
DEFINICIJA DNEVA
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: