IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Povečanje neobdavčenega zneska prevoza na delo in na službeni poti

11. julij 2022

Tolmačenje

Z julijem se povečuje neobdavčen znesek povračila stroškov za prevoz na delo in z njega ter na službeni poti. Slednji znesek velja tudi za prevoz na začetku in koncu napotitve. Sprememba je bila uzakonjena z Uredbo o spremembah Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. V njej je določeno, da se za izplačila povračil stroškov prevoza, ki se nanašajo na obdobje od julija 2022, pri izračunu povračil stroškov prevoza na delo in z njega uporablja znesek 0,21 EUR (znesek 0,18 EUR se nadomesti z zneskom 0,21 EUR), za povračila stroškov prevoza na službeni poti pa se uporablja znesek 0,43 EUR (znesek 0,37 EUR se nadomesti z zneskom 0,43 EUR). Davčni organ je zaradi te spremembe dopolnil svojo spletno publikacijo o povračilih stroškov.

dr. Mateja Drobež Tomšič 

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?