IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Vlaganje zahtevkov za vračilo trošarine

29. november 2021
Tolmačenje

Od 1. januarja 2022 ne bo več mogoče vlagati zahtevkov za vračilo trošarine v papirni obliki. Upravičenci do vračila trošarine morajo zahtevke za vračilo obvezno predložiti v elektronski obliki. Zahteva se nanaša tudi na zahtevke, ki bodo vloženi po 1. januarju 2022, a se nanašajo na vračila trošarine za leto 2021.

Zahtevke za vračilo lahko vlagajo zavezanci v povezavi z energenti, porabljenimi za industrijsko-komercialni namen, pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije, komercialni prevoz blaga in potnikov, in tistimi, ki jih porabijo energetsko intenzivna podjetja. Prav tako so do vračila trošarine upravičeni zavezanci, ki pošiljajo trošarinske izdelke v druge države članice, in vsi, ki jih našteva 19. člen ZTro-1.

Način dostopa do informacijskega sistema za predložitev dokumentov s področja trošarin (IS E-TROD) je podrobneje opisan v dokumentu Predložitev dokumentov s področja trošarin in okoljskih dajatev v elektronski obliki.

Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?