revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Davčna osnova pri carinskih postopkih 42 in 63

Tolmačenje
Furs pojasnjuje, da sprememba evropske zakonodaje (Uredba Sveta (EU) 2018/1541) državam članicam nalaga shranjevanje in avtomatsko izmenjavo podatkov o uvozu blaga  za carinske  postopke hkratne sprostitve v prosti promet in domačo uporabo blaga, ki je oproščeno plačila DDV pri dobavi v drugo državo članico (postopek 42) in za carinske postopke ponovnega uvoza s hkratno sprostitvijo v prosti promet in v domačo uporabo za blago, ki je oproščeno DDV v okviru dobave v drugo državo članico (postopek 63). Zaradi spremenjenih določil uredbe, ki se začne uporabljati 1. januarja 2020, bodo od tega datuma dalje morali deklaranti v polje 47 carinske deklaracije pri carinskih postopkih 42 in 63 navesti podatek o davčni osnovi. Preostala polja (stopnja DDV, znesek DDV in način plačila) ni treba izpolniti, v polju 44 carinske deklaracije pa se ne navaja več šifra 3D050.

Mag. Mojca Zupančič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
DEFINICIJA DNEVA
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: