revijaIKS.si EKSPERT RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Del plače za poslovno uspešnost, ki se ne všteva v davčno osnovo


Tolmačenje
Del plače iz uspešnosti poslovanja, pri katerem so izpolnjeni pogoji po 44/1/12 ZDoh-2, je neobdavčen z dohodnino do velikosti 100 % zadnje objavljene povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji. Izplačevalec mora o tem izplačilu poslovne uspešnosti poročati na obrazcu REK-1 z oznako dohodka 1152. Ta dohodek tudi na letni ravni ni obdavčen z dohodnino, zato se ne všteva v informativni izračun dohodnine. Furs pojasnjuje, da izplačevalec tega dohodka ne prikaže v povzetku dohodkov.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?