revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

DMV in uvedba novega preskusnega postopka emisij motornih vozil


Tolmačenje
Furs je objavil pojasnilo 4234-31474/2018-2, ki se nanaša na nov preskusni postopek za merjenje emisij CO2 motornih vozil in vpliv tega na odmero davka na motorna vozila (DMV). Gre za nov regulativni preskusni postopek za merjenje emisij CO2 in porabe goriva pri lahkih vozilih, imenovan WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), ki se bo uvajal postopno. Po ZDMV se pri odmeri DMV upoštevajo podatki o izpustih CO2 vozil. Ti podatki so za posamezno vozilo razvidni iz izjave o emisijski ustreznosti vozil oziroma potrdila o skladnosti. V prihodnje bosta o izpustih CO2 v potrdilu o skladnosti oziroma v izjavi o emisijski ustreznosti vozila navedena tako vrednost CO2 WLTP kot tudi vrednost CO2 NEDC. Furs ob tem pojasnjuje, da se bo za namen odmere DMV upošteval podatek o vrednosti CO2 NEDC. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: