revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Izplačila regresa pred 4. majem 2019


Tolmačenje
Za delavce, ki so prejeli regres pred 4. majem 2019, je moral delodajalec obračunati akontacijo dohodnine. Če je bil regres večji od 70 % povprečne plače zaposlenih v Sloveniji, pa tudi prispevke. Vendar pa spremenjena obdavčitev regresa (izvzem iz dohodnine in prispevkov do zneska ene povprečne plače zaposlenih v Sloveniji) velja tudi za izplačila do tega datuma. Zato bodo delavci na ta račun prejeli še poračun. Če je delodajalec zanje oddal obrazca REK-1 in iREK, bodo preveč obračunane dajatve od regresa za leto 2019 prejeli od davčnega organa. O tem bo davčni organ izdal odločbo. Izdati jo mora do 30. junija 2019. Davčni organ pojasnjuje, da bodo zavezanci (delavci) prejeli te odločbe dober teden pred iztekom tega roka. Vračila po tej odločbi pa mora davčni organ nakazati v 30 dneh od vročitve odločb, kar pomeni, da naj bi bila vračila izvedena v zadnjih dneh julija na zadnji odprti TRR. Več o tem lahko preberete v pojasnilu davčnega organa. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: