revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Izplačilo regresa za preteklo obdobje skupaj z regresom za tekoče leto


Tolmačenje
Delodajalci v nekaterih primerih izplačajo regres za letni dopust z zamudo. Tako so tudi primeri, ko delodajalci šele letos izplačujejo lanski regres za letni dopust. Ker je bila v primerjavi z lanskim letom obdavčitev regresa spremenjena, se sprašujejo, kako naj pravilno obračunajo akontacijo dohodnine in/ali prispevke za socialno varnost, če obenem v tem letu izplačajo še regres za letni dopust za leto 2019, ali pa jim jih morebiti sploh ni treba. Davčni organ je v svoji prenovljeni spletni publikaciji Obračuni davčnega odtegljaja – REK obrazci, Poročanje podatkov o izplačilu regresa po 1. 1. 2019 (1. dopolnjena izdaja, julij 2019) dodal primer obračuna dajatev za zavezanca, ki je maja izplačal regres za letni dopust za leto 2018 v znesku 1.000 EUR ter kasneje v maju še regres za letni dopust za leto 2019 v znesku 1.714,49 EUR. Pojasnil je, da se v davčno osnovo za obračun akontacije dohodnine vključuje 1.000 EUR, osnove za obračun in plačilo prispevkov pa ni.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?