revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Kdaj uporaba parkirnega prostora ni boniteta


Davčni organ je avgusta izdal prenovljeno spletno publikacijo Dohodnina – dohodek iz zaposlitve, Bonitete – Podrobnejši opis (3. izdaja, avgust 2019). V njem je dodal nova pojasnila o obdavčitvi nekaterih ugodnosti zaposlenim. Med drugim je pojasnil, kdaj se uporaba parkirnega prostora za zaposlenega šteje za boniteto in kdaj ne. Za boniteto se ne šteje uporaba parkirnega prostora za parkiranje lastnega ali službenega vozila (čeprav ga uporablja tudi v zasebne namene), če je to parkirišče zagotovljeno v zvezi z zaposlitvijo (torej blizu kraja opravljanja dela, praviloma v času opravljanja delovnih obveznosti). Pri tem ni pomembno, koliko oseb lahko uporablja to parkirno mesto (ali je dovoljeno parkiranje vsem ali le nekaterim osebam). Nova stališča davčnega organa o obdavčitvi bonitet bomo poleg drugih tem obravnavali tudi v Dohodninski šoli.
Dr. Mateja Drobež Tomšič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: