revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Kombinirana nomenklatura EU 2019


Tolmačenje
Evropska komisija je objavila Kombinirano nomenklaturo EU za leto 2019, ki bo začela veljati 1. januarja 2019. Nekatere oznake KN so ukinjene, nekatere pa dodane na novo. Med njimi so tudi oznake KN, za katere je določena uporaba nižje davčne stopnje. Konkretno se tarifni podštevilki 0308 30 10 in 0308 30 90 nadomestita z novo 0308 30 80.
P-ZDDV-1 dovoljuje uporabo nižje davčne stopnje za vse mehkužce in nevretenčarje, ki so uvrščeni pod oznako KN 0308. Ker se ukinjajo in uvajajo posamezne podštevilke znotraj KN 0308, se tudi pri uporabi nižje stopnje DDV za mehkužce in nevretenčarje nič ne spremeni. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?