revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Komisijska prodaja in davčno potrjevanje


Tolmačenje
Furs je v novem odgovoru na vprašanje (št. 324) v publikaciji Davčno potrjevanje računov – Pogosta vprašanja in odgovori (1. izdaja, julij 2015) pojasnil, da je glede obveznosti izdaje računov pri komisijski prodaji blaga treba slediti določilom ZDDV-1. Ta glede načina obračunavanja DDV loči splošno ureditev od posebne, ki velja pri prodaji rabljenega blaga. V primerih, ko je račun po ZDDV-1 treba izdati, ga je ob plačilu z gotovino treba tudi davčno potrditi. To velja za komisionarje, ki obračunavajo DDV po splošni ali po posebni ureditvi, tako za tiste, ki so identificirani za DDV ali za male davčne zavezance. Obveznost izdaje računa in davčnega potrjevanja ima tudi komitent, če je račun plačan z gotovino. Teh obveznosti nima, samo če ni davčni zavezanec po 5. členu ZDDV-1.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: