revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Ne(pravi) tristranski posli


Ključne besede 
DDV, oprostitev DDV pri dobavah znotraj EU, pravi tristranski posel

Tolmačenje
V zadevi C-386/16 (Toridas) je litovsko nacionalno sodišče od Sodišča EU želelo razlago členov direktive o DDV, ki se nanašajo na oproščene dobave blaga znotraj EU in na možnost obravnave posla med tremi davčnimi zavezanci, ki so identificirani za DDV v treh različnih državah članicah, kot pravega tristranskega. Sodišče EU se je postavilo na stališče, da je v obravnavanem primeru med tremi davčnimi zavezanci lahko oproščena le ena od dveh opravljenih dobav blaga. Ta sodba sproža številna vprašanja, saj je bila obravnava pravih tristranskih poslov po pojasnilih pristojnih organov v preteklosti manj stroga. Več o tem na posvetovanju o DDV v decembru 2017vir

Več o tej temi na decembrskem posvetovanju Novosti pri napotenih delavcih ter druge davčne in delovnopravne novosti.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?