IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Neobdavčeno plačilo za poslovno uspešnost

19. september 2022

Tolmačenje

Ugodnejša davčna obravnava plačila za poslovno uspešnost je določena v 44/1/12 ZDoh-2. Pod izpolnjenimi pogoji je to plačilo do določene velikosti neobdavčeno z akontacijo dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja. V celoti pa je obremenjeno s prispevki za socialno varnost. Ob izpolnjenih pogojih je plačilo za poslovno uspešnost neobdavčeno z akontacijo dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja do velikosti ene povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji oziroma do velikosti ene povprečne mesečne plače delavca, vključno z nadomestili plače, izplačanimi za zadnjih 12 mesecev pri delodajalcu, če je to za zavezanca (delavca) ugodneje. Katere pogoje je treba izpolniti za neobdavčeno plačilo za poslovno uspešnost, je zapisano tudi v Fursovi spletni publikaciji o obdavčitvi plačila za poslovno uspešnost. Ob tem imajo zavezanci še vedno številna vprašanja, kako razumeti te pogoje in kako jim zadostiti, zato bomo o tej temi govorili tudi na Dohodninski šoli (šoli obdavčitve plač in drugih dohodkov).

dr. Mateja Drobež Tomšič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?