revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Novosti pri zavarovalnih podlagah in izdaji potrdila A1


Ključne besede 
A 1 potrdilo, zavarovalne podlage, ZZZS, čezmejno delo, mednarodni prevozi, vloga za A1

Tolmačenje
ZZZS je 1. oktobra 2017 objavil, da se za zavarovanje na podlagi opravljanja dela (zaposlitve) ali dejavnosti (samozaposlitve) v več državah članicah EU uporabljajo nove zavarovalne podlage 113, 114, 115, 119 in 120. Prav tako je pojasnil, da bo ZZZS po uradni dolžnosti spremenil zavarovalno podlago pri tistih, ki imajo začasno urejeno zavarovanje po zavarovalni podlagi 008 (denimo zaposleni pri tujih delodajalcih v Sloveniji). Nadalje je še sporočil, da je za obravnavo in vodenje postopka izdaje potrdila A1 (priznavanje zakonodaje za socialne prispevke in presojo glede sočasne zaposlitve, tudi za izdajo listin za voznike v mednarodnem prometu) od 1. oktobra pristojna območna enota v Mariboru. Kam se posredujejo vloge za izdajo potrdila A1, je pojasnjeno na spletni strani ZZZS. vir

O teh spremembah, izdaji potrdila A1 za napotene delavce in o izvajanju Zakona o čezmejnem izvajanju storitev z napotenimi delavci in samonapotenimi bomo govorili na posvetovanju Novosti pri napotenih delavcih in druge davčne in delovnopravne novosti.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?