revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obdavčevanje digitalnih storitev po 1. januarju 2019


Tolmačenje
V Fursovi spletni publikaciji Davek na dodano vrednost, Spremembe zakonodaje na področju DDV – Podrobnejši opis (4. izdaja, december 2018) so pojasnjene tudi novosti, ki bodo z letom 2019 začele veljati glede obdavčitve digitalnih storitev. Zavezanec, ki nima več kot 10.000 EUR prometa digitalnih storitev, opravljenih končnim potrošnikom iz drugih držav članic EU, mora do 31. januarja 2019 prek sistema eDavki poslati vlogo za deregistracijo iz posebne ureditve mini VEM (na obrazcu EU-M1SS-DeReg), poročilo o skupni vrednosti opravljenih digitalnih storitev končnim potrošnikom iz drugih držav članic v letu 2018 (obrazec DDV-TBE) in izjavo o izpolnjevanju pogojev za določitev kraja opravljanja storitev v Sloveniji (obrazec DDV-TBE). Zavezanec, ki bo vlogo za deregistracijo iz posebne ureditve mini VEM predložil v januarju 2019, bo iz nje izključen s 1. aprilom 2019. Tudi tak zavezanec mora do 31. januarja 2019 predložiti obrazec DDV-TBE, da lahko od 1. januarja 2019 obračunava slovenski DDV. Za prvi kvartal leta 2019 bo zavezanec še vedno dolžan predložiti tudi posebni obračun DDV, v katerem bo navedel vrednost nič. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?