IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obdavčitev osnovnega plavalnega tečaja

8. november 2021
 
Tolmačenje

Sodišče EU je v sodbi C-373/19 razsodilo, da se osnovni tečaj plavanja ne sme enačiti s šolskim in univerzitetnim izobraževanjem, ki je DDV oproščeno. Čeprav poučevanje plavanja v plavalni šoli sledi cilju, ki je v javnem interesu, pa gre za specializirano izobraževanje, ki se opravlja občasno in ni enakovredno prenosu znanja in sposobnosti, ki je značilno za šolsko in univerzitetno izobraževanje. Posledično ne more biti oproščeno DDV. Zveza RFR dodaja, da se sodba ne izreče o možnosti oprostitve, predvidene za storitve, neposredno povezane s športom in športno vzgojo, po 42/1/12 ZDDV-1 oziroma 43. členu ZDDV-1. Od tečaja plavanja pa ni mogoče obračunavati DDV po stopnji 9,5 %, saj ne gre niti za zaračunavanje vstopnine niti za uporabo športnega objekta.

Več o dobavah, oproščenih DDV, in tistih, od katerih se sme obračunavati DDV po nižji stopnji, na posvetovanju Zveze RFR  DDV od A do Ž – kratko in jedrnato.

Barbara Prislan, univ. dipl. ekon. 

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?