revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obravnava DDV v okviru zdravstvenih storitev


Tolmačenje
Furs je dopolnil pojasnilo 4230-193/2017-1, v katerem piše o zdravstvenih storitvah, oproščenih DDV. Spremembe in dopolnitve se nanašajo v glavnem na obračunavanje DDV pri zaračunavanju pregledov v povezavi z izdajo različnih zdravniških potrdil. Od večine teh se je obračunaval DDV. Sprememba stališča glede tega velja od objave dopolnitve obravnavanega pojasnila, torej od 13. februarja 2018.

DDV so tako oproščeni predhodni zdravstveni pregledi pred nastopom dela ter obdobni in drugi usmerjeni preventivni zdravstveni pregledi delavcev z izdajo zdravniškega spričevala, predhodni in obdobni preventivni zdravstveni pregledi športnikov in rekreativcev ter sistematični preventivni pregledi učencev in dijakov. DDV je oproščena tudi izdaja zdravniškega mnenja, potrebnega za nadaljnje izobraževanje. Obdavčeni z DDV pa so zdravstveni pregledi o zmožnosti posesti in nošenja orožja, zdravstveni pregledi kandidata za voznika in tisti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, zdravstveni pregledi s svetovanjem za pridobitev potrdila, ki služi za izbris kazenskih točk za prekršek vožnje pod vplivom alkohola, in storitve v zvezi z izdajo predlogov za uvedbo postopka za uveljavljanje pravic iz invalidskega zavarovanja. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?