revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obravnava štipendije, izplačane gostujočemu profesorju


Tolmačenje
Fakultete in drugi izobraževalni zavodi kot izplačevalci dohodkov z gostujočimi profesorji in raziskovalci sklepajo tudi pogodbe o štipendiranju. V Fursovi spletni publikaciji Mednarodno obdavčenje, Obdavčevanje profesorjev in raziskovalcev – Podrobnejši opis (2. izdaja, april 2018) je ponovno pojasnjeno, da v takem primeru izplačani dohodki po vsebini niso štipendije, ki bi bile na podlagi 25. člena ZDoh-2 oproščene plačila dohodnine, temveč gre za izplačila dohodkov, prejetih za poučevanje ali raziskovalno delo. Taka izplačila se v skladu z ZDoh-2 obdavčijo kot dohodki iz zaposlitve, tudi če imajo tuji profesorji oziroma raziskovalci vzporedno status študenta, ker kombinirajo študij s poučevanjem ali raziskovalnim delom. vir
 
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?