revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obrazec DDV-PPS in pridobitev rabljenih vozil iz EU


Tolmačenje
V Fursovi publikaciji Davek na motorna vozila – Pogosta vprašanja in odgovori (2. izdaja, junij 2018) je pri spremenjenem vprašanju 7 pojasnjeno, da zavezanec, identificiran za DDV v Sloveniji, ki po splošni ureditvi DDV kupuje rabljena prevozna sredstva za nadaljnjo prodajo od prodajalca, identificiranega za DDV v drugi državi članici, izkaže DDV v obračunu DDV za obdobje, v katerem je bilo prevozno sredstvo pridobljeno. V tem primeru davčnemu zavezancu ni treba predložiti obrazca DDV-PPS.
Zveza RFR dodaja, da je taka razlaga v skladu s predpisi o DDV. Pričakovati je, da je usklajena tudi z organi, pristojnimi za registracijo vozil. V preteklosti je bilo to pojasnilo ravno zaradi težav pri registraciji vozil večkrat spremenjeno, čeprav se ZDDV-1 v tem delu ni spreminjal. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: