revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Obveznost poročanja računovodskih servisov o čezmejnih aranžmajih davčnih zavezancev


Tolmačenje
Sprejema se novela Zakona o davčnem postopku, ki določa nova pravila o poročanju o čezmejnih poslih. Po njenem sprejetju bodo morali posredniki ali davčni zavezanci Generalnemu finančnemu uradu poročati o tistih čezmejnih aranžmajih, s katerimi davčni zavezanci davčno optimirajo svoje poslovanje. O teh poslih bodo morali poročati posredniki ali davčni zavezanci, vendar le, če posrednikov nimajo. Za posrednike se bodo štele osebe, ki bodo čezmejne aranžmaje oblikovale, tržile, organizirale, jih dale na voljo za uporabo ali zgolj pri tem ponujale pomoč oziroma svetovanje. V primeru svetovanja pri čezmejnih aranžmajih, s katerimi davčni zavezanci davčno optimirajo poslovanje, postane slovenski računovodski servis posrednik z obveznostjo poročanja Fursu. Če je posrednikov več, morajo o poslih v 30 dneh poročati vsi, razen če katerega od posrednikov poročanja odvezuje zakonsko opredeljena poklicna tajnost (na primer odvetniki) ali eden od posrednikov dokaže, da je podatke predložil že drugi posrednik. Obveznost poročanja se ne bo nanašala zgolj na nove posle, temveč tudi na vse tiste, ki so bili sklenjeni od 25. junija 2018 in bodo trajali še julija 2020, ko začne veljati obveznost o poročanju. Za neporočanje je predvidena največja kazen 30.000 EUR.

Več o tem, o katerih podatkih je treba poročati in kako se na nove naloge pripraviti, boste izvedeli v Šoli o davčnem postopku.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?