IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Ocena davčne osnove in obravnava DDV

12. julij 2021

Tolmačenje
Sodišče EU je izdalo sodbo C-521/19 (CB). V njej je zapisalo, da je pri oceni davčne osnove za namene DDV treba šteti, da tako ugotovljena davčna osnova že vključuje tudi DDV. Drugače bi bilo le, če bi davčni zavezanec po nacionalni zakonodaji imel možnost popravka napak v zvezi s transakcijami, za katere DDV ni bil obračunan. V konkretnem primeru je šlo za samozaposleno osebo, ki ji je španski davčni organ za tri zaporedna leta ugotovil dohodke iz naslova posredovanja ter odmeril dohodnino in DDV.

mag. Mojca Zupančič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?