revijaIKS.si EKSPERT RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Odbitek DDV pri univerzi v zvezi s plasiranjem donacij in dotacij


Tolmačenje
Ali davčni zavezanec (univerza) ima pravico do odbitka DDV od stroškov, ki mu nastanejo v zvezi s tem, ko odvečna sredstva, dobljena z donacijami in dotacijami, investira prek sklada, ki mu za svojo storitev zaračuna provizijo? To je bilo vprašanje v zadevi C 316/18 (University of Cambridge) v Združenem kraljestvu. Sodišče EU je odločilo, da plasiranje donacij in dotacij samo po sebi ni ekonomska dejavnost in da univerza v tem delu ne deluje kot davčni zavezanec, zato nima pravice do odbitka DDV od stroškov, povezanih s tem plasiranjem.

Mag. Mojca Zupančič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?