revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Odbitek od davka, plačanega v tujini, in uveljavljanje dejanskih stroškov


Tolmačenje
Davčnemu zavezancu se odbitek od davka, plačanega v tujini, prizna pri izračunu in poračunu dohodnine na letni ravni samo, če ga uveljavlja tudi v ugovoru zoper informativni izračun dohodnine oziroma v napovedi za odmero dohodnine. Če davčni zavezanec rezident ne uveljavlja odbitka od davka, plačanega v tujini, v ugovoru zoper informativni izračun dohodnine, mu davčni organ odmeri dohodnino, ne da bi mu upošteval odbitek od davka, plačanega v tujini. Zavezanec pa ima možnost, da nato zoper odločbo o odmeri dohodnine vloži pritožbo, v kateri uveljavlja tuji davek. Enako ravna davčni organ tudi glede upoštevanja dejanskih stroškov prevoza in prehrane. Zavezanec tudi te, skupaj z ustreznimi dokazili, uveljavlja v ugovoru zoper informativni izračun dohodnine. vir

Več o tem in drugih temah na posvetovanju Zveze RFR Aktualno o povračilih stroškov, napotenih, normirancih in popravkih napak.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?