revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Odmera DMV po 1. januarju 2021


Tolmačenje
Furs v novi publikaciji Davek na motorna vozila (ZDMV-1) – Podrobnejši opis (1. izdaja, december 2020) opisuje pravila obdavčitve z DMV po novem zakonu, ki je začel veljati 1. januarja 2021. Med drugim je pojasnjeno, da mora zavezanec pred vložitvijo napovedi za odmero DMV pridobiti potrdilo o skladnosti tipa SB pri homologacijskem organu. Šele po zaključenem postopku homologacije zavezanec vloži napoved za odmero DMV. Napoved se vloži v elektronski obliki prek eDavkov, fizične osebe pa lahko do 31. decembra 2021 napoved še vedno vložijo v fizični obliki. Po končanem postopku odmere DMV lahko davčni zavezanec pri registracijskem organu registrira motorno vozilo.

Barbara Prislan, univ. dipl. ekon.

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kako je epidemija COVID-19 vplivala na delo vašega računovodstva?