revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Omejitev ugodnosti po konvenciji in teritorialna širitev konvencije


Tolmačenje
V Fursovi publikaciji Mednarodno obdavčenje, Izvajanje mednarodnih pogodb o izogibanju dvojnega obdavčevanja dohodka in premoženja (Podrobnejši opis, 1. izdaja, september 2014) sta dodani dve poglavji. V enem je razlaga omejitev ugodnosti, ki jih konvencija prinaša zavezancem, ki jo uporabljajo, v drugem pa je seznam teritorijev posameznih držav, za katere se posamezna konvencija lahko uporablja. Mednarodna javnost vse sile usmerja v preprečevanje izogibanja plačevanja davkov. Zadnji rezultat teh naporov je uveljavitev večstranske davčne konvencije. V publikaciji pa so opisane konvencije, ki že same po sebi zavezancem omejujejo uporabo ugodnosti, če bi bil namen zgolj izogibanje plačevanja davkov ali zmanjševanje davčne osnove. V publikaciji so po posameznih državah, s katerimi je Slovenija sklenila konvencijo, opredeljena ozemlja, za katera se konvencija sme oziroma ne sme uporabljati. Pregled bo koristil vsem zavezancem, ki se na primer sprašujejo, ali se konvencija, ki jo je Slovenija sklenila s Španijo, sme uporabljati tudi za del poslovanja, ki ga opravljajo s Kanarskimi otoki ali Ceuto in Melilo v severni Afriki. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?