revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Oprostitev DDV pri uvozu blaga zaradi njegove nadaljnje dobave v drugo državo članico


Tolmačenje
Objavljena je bila sodba Sodišča EU C-108/17, v kateri je obravnavan primer litovske družbe Enteco Baltic, ki je po carinskem postopku 42 uvažala gorivo iz Belorusije v Litvo z namenom njegove nadaljnje dobave kupcem v druge države članice. Tega blaga ni vedno prodala tistim kupcem, o katerih ID-številkah za DDV je davčnemu organu poročala ob uvozu. Nekateri kupci so tudi sami prevzeli blago v tovarni uvoznika. Zaradi navedenega je prišlo do spora predvsem glede dokazil, ki bi jih uvoznik moral imeti za uveljavitev oprostitve DDV od uvoza obravnavanega blaga. Glede tega je Sodišče EU v sodbi zapisalo napotke o tem, kaj davčni organ sme zahtevati in česa ne, v petih strnjenih odgovorih, ki si jih lahko preberete na tej povezavi: vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?