revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Oprostitev plačila prispevkov za socialno varnost samozaposlenih


Tolmačenje
Upravičeni samozaposleni, kmetje, verski uslužbenci in družbeniki poslovodje, zavarovani po zavarovalni podlagi 040, so morali po 38. členu ZIUZOEP predložiti izjavo za oprostitev plačila marčevskih in aprilskih prispevkov za socialno varnost do konca aprila 2020 oziroma do 9. maja 2020 (po noveli ZIUZEOP-A). Ne glede na zakonski rok je davčni organ izdal pojasnilo, da smejo ti upravičenci to izjavo predložiti do vključno 31. maja 2020. Do tega datuma lahko ti zavezanci (če tega še niso storili) podajo to izjavo tudi za uveljavljanje oprostitev plačila majskih prispevkov in za dodelitev mesečnega temeljnega dohodka za marec, april in maj. Davčni organ pojasnjuje, da je izjava, ki je namenjena uveljavljanju teh dveh vrst pomoči, v eDavkih že prilagojena podaljšanju tega roka.

Dr. Mateja Drobež Tomšič 

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: