revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Pavšalno nadomestilo


Tolmačenje
Furs je objavil prenovljeno publikacijo DDV – Osnovna kmetijska in osnovna gozdarska dejavnost z vidika identifikacije za namene DDV ter pravice do uveljavljanja pavšalnega nadomestila – Podrobnejši opis (4. izdaja, april 2019). Vanjo je vključil tri nove odgovore na vprašanja od 22 do 24. Pojasnjuje, da mora v primeru prenosa dovoljenja za pavšalno nadomestilo med letom na drugega predstavnika kmečkega gospodinjstva obračun DDV-OPN predložiti predstavnik, na katerega se je dovoljenje preneslo. Vanj vključi podatke za celo leto. Če upravičenec do pavšalnega nadomestila med letom umre, Furs navaja, da je obračun DDV-OPN treba vseeno predložiti. Na vprašanje, ali se v obravnavani obračun vpisujejo podatki po fakturirani ali plačani realizaciji, pa davčni organ odgovarja, da mora upravičenec do pavšalnega nadomestila v obračunu DDV-OPN poročati o opravljenih dobavah blaga oziroma storitvah davčnim zavezancem, identificiranim za DDV, ki jih je opravil v posameznem obračunskem obdobju.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?