revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Podarjeni užitek na nepremičnini


Tolmačenje
Pri vprašanju 10 v publikaciji o obdavčitvi z davkom na dediščine in darila je Furs spremenil stališče glede obdavčitve podarjenega užitka. Odgovor davčnega organa, kakršen velja od 15. februarja 2018, je, da je v primeru pogodbe o ustanovitvi osebne služnosti med dvema fizičnima osebama, pri čemer gre za podarjeni užitek na nepremičnini, to neodplačni pravni posel, torej darilo ene fizične osebe drugi. Darilo v takem primeru ne šteje za dohodek po 19/-/3 Zakona o dohodnini, prav tako ni predmet obdavčitve po Zakonu o davku na dediščine in darila. Pred spremembo pojasnila je v pojasnilu pisalo, da je tak brezplačni užitek nepremičnine predmet davka na dediščine in darila. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?