revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Pojem šport vključuje le dejavnosti z nezanemarljivo fizično aktivnostjo


Ključne besede 
C-90/16, šport, DDV, Direktiva 2006/112/ES

Tolmačenje
Združeno kraljestvo je v zadevi C-90/16 (English Bridge Union, odslej EBU) pri Sodišču EU vložilo zahtevo za predhodno odločanje glede obravnave bridgea, to je igre s kartami, kot športa, ki je po 132/1/m Direktive 2006/112/ES (42/1/12 ZDDV-1) oproščen DDV. EBU je nacionalna neprofitna organizacija, odgovorna za razvoj bridgea s podvojenimi kartami v Angliji. Ta igra s kartami je vrsta bridgea, ki se igra na državnih in mednarodnih tekmovanjih. EBU je organizirala turnirje v bridgeu in pri tem igralcem za sodelovanje zaračunavala prijavnino, od katere je obračunavala DDV. Pri davčnem organu je nato vložila zahtevek za vračilo tega davka, ker je menila, da bi morala biti ta prijavnina na podlagi obravnavanega člena direktive oproščena plačila DDV, a njeni zahtevi se ni ugodilo. Sodišče EU je v sodbi zapisalo, da dejavnost, kot je bridge, pri kateri je fizična prvina zanemarljiva, ne spada pod pojem šport v smislu obravnavane določbe direktive. Ob tej sodbi se pojavlja vprašanje, ali je obravnava nekaterih dejavnosti kot DDV oproščenih športnih dejavnosti v Sloveniji primerna. vir
Več o tem na posvetovanju DDV pri prevozih in drugih storitvah, izvoz in uvoz blaga, spremembe predpisov in številne druge aktualne teme.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?