revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Posebna ureditev za rabljeno blago in dobave na daljavo


Tolmačenje
Furs je v pojasnilu 0920-22578/2020-4 pojasnil, da za preprodajalca z ID-številko druge države članice, ki na daljavo prodaja rabljene avtomobile končnim potrošnikom v Slovenijo in v svoji državi obračunava DDV od razlike v ceni, ne veljajo določbe ureditve prodaje na daljavo (20/9 ZDDV-1). Preprodajalec v Sloveniji ni dolžan pridobiti ID-številke in obračunavati DDV, saj je dobava rabljenega blaga (avtomobila) dokončno obdavčena v državi odhoda, kjer je DDV obračunan po posebni ureditvi. Promet z rabljenim blagom se ne všteva v prag 35.000 EUR, ki velja za dobave na daljavo.

Barbara Prislan, univ. dipl. ekon. 

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kako je epidemija COVID-19 vplivala na delo vašega računovodstva?