revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Prenos lastninske pravice na nepremičnini zaradi razlastitve


Tolmačenje
V sodbi C-665/16 (Gmina Wrocław) je Sodišče EU zapisalo, da se prenos lastninske pravice na nepremičninah v lasti občine – zavezanke za DDV, na državo, ki je opravljen na podlagi zakona in proti plačilu odškodnine, šteje za transakcijo, ki je predmet DDV. Navedeno velja kljub temu, da razlaščena občina oziroma njen župan, ki je hkrati predstavnik države, še naprej upravlja zadevne nepremičnine in da je odškodnina "plačana" zgolj v obliki interne preknjižbe znotraj občinskega proračuna. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?