revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Pribitek k cestnini


Tolmačenje
Furs je objavil novo publikacijo z naslovom Pribitek k cestnini – Podrobnejši opis (1. izdaja, februar 2019), ki je povezana z uvedbo nove dajatve. S 1. januarjem 2019 je bil namreč uveden pribitek k cestnini, ki je namenjen zagotavljanju sredstev za financiranje gradnje drugega tira in se pobira na določenih odsekih cestninskih cest, kot so opredeljene v Zakonu o cestninjenju. Pribitek plačujejo določeni cestninski zavezanci po Zakonu o cestninjenju. Obveznost plačila pribitka nastane hkrati z nastankom obveznosti plačila cestnine cestninskega zavezanca. Plačilo pribitka zavezancu obračuna upravljavec cestninskih cest hkrati z naložitvijo plačila cestnine in ga pobere skupaj s cestnino. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?