revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Razdrtje pogodbe o finančnem najemu zaradi neplačila


Ključne besede 
Zmanjšanje davčne osnove, finančni najem

Tolmačenje
V zadevi C-404/16 (Lombard Ingatlan Lizing) je prišlo do spora zaradi zavrnitve pravice do zmanjšanja davčne osnove in obračunanega DDV družbi Lombard za tri razdrte pogodbe o finančnem najemu (lizingu) nepremičnin. Pogodbe je razdrl lizingodajalec, ker lizingojemalci niso plačevali najemnin. Sodišče EU je v sodbi podalo razlago pojma zavrnitev iz 90/1 Direktive 2006/112/ES (39/2 ZDDV-1). Tega je treba razlagati tako, da vključuje tudi primer, ko po pogodbi o lizingu lizingodajalec od lizingojemalca ne more več zahtevati plačila najemnine, ker je lizingodajalec zaradi kršitve lizingojemalca razdrl pogodbo o lizingu. vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?