revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Spremembe pri izdaji potrdil A1 za državljane tretjih držav


Tolmačenje
Sodišče EU je v sodbi C-477/17 odločilo, da se državljani tretjih držav, ki začasno prebivajo in delajo v različnih državah članicah EU za delodajalca s sedežem v EU, lahko sklicujejo na pravila iz uredb EU o koordinaciji sistemov socialne varnosti (uredbe 883/2004987/20091231/2010), če zakonito prebivajo in delajo na ozemlju držav članic EU. Sodišče je dalo tudi napotke glede razumevanja pojma zakonitega prebivanja. Na tej podlagi je MDDSZEM pojasnilo, da bo po novem mogoče potrdilo A1 pridobiti tudi za državljane tretjih držav, ki v okviru delovnega razmerja s slovenskim delodajalcem opravljajo delo v dveh ali več državah članicah EU (razen v Veliki Britaniji in na Danskem), tudi če v Sloveniji nimajo prijavljenega prebivališča. Pojasnilo je še, da bo ta upravna praksa spremenjena na podlagi spremenjenih usmeritev in se bo začela izvajati s 1. aprilom 2019. Podrobneje o tem v pojasnilu MDDSZEMvir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?