revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Stalna poslovna enota za namene DDV


Tolmačenje
Furs je izdal novo publikacijo Davek na dodano vrednost, Stalna poslovna enota za namene obdavčitve z DDV – Podrobnejši opis (1. izdaja, junij 2019). V njej je pojasnil, da gre pri pojmu stalne poslovne enote (SPE) za pojem prava EU in zato njegova razlaga ni prepuščena posamezni državi članici. Gre za enega od pomembnejših pojmov na področju DDV, saj vpliva na določitev kraja obdavčitve pri storitvah. Furs izpostavlja, da je pravilna določitev obstoja SPE še posebej pomembna, ko slovenski davčni zavezanci opravljajo storitve iz 25/1 ZDDV-1 tujim davčnim zavezancem, ki imajo v Sloveniji SPE. Če je slednja prejemnica obravnavane storitve, mora biti namreč obračunan slovenski DDV.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: