revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Status uradnikov na najvišjih položajih po imenovanju na položaj oziroma po razrešitvi s položaja


Tolmačenje
Ministrstvo za javno upravo pojasnjuje status, pravice in obveznosti uradnikov na najvišjih položajih po njihovem imenovanju na položaj. Najvišji položaji se pridobijo z odločbo o imenovanju, in sicer za dobo petih let. Če uradnik, ki je bil imenovan na položaj, nima sklenjenega delovnega razmerja za nedoločen čas, se z njim sklene delovno razmerje za določen čas, v nasprotnem primeru pa se v pogodbi ugotovi, da ima uradnik sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas. Najvišji položaji prenehajo po preteku obdobja, za katero je bil uradnik imenovan, lahko pa tudi z razrešitvijo s položaja pred iztekom mandata. Posledice prenehanja položaja so odvisne od statusa uradnika pred imenovanjem na položaj in od razloga prenehanja položaja (nadaljevanje delovnega razmerja, odpravnina). vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?