revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Stopnja DDV pri storitvah vzdrževanja cest in javnih površin


Tolmačenje
Furs znova opozarja davčne zavezance na uporabo pravilne davčne stopnje pri storitvah javne higiene. V svojem pojasnilu 0920-1079/2019-2 poudarja, da je nižjo stopnjo DDV pri storitvah javne higiene dopustno uporabiti na primer pri storitvah pometanja in pranja ulic, cest in parkirišč, odstranjevanju snega in ledu s cest, letališč in drugih javnih površin ter za posipanje s soljo in peskom, ki je opravljeno na javnih površinah. Pri tem zavezance napotuje na publikacijo o stopnjah DDV iz maja 2019, ki jo je na svoji spletni strani objavil 30. oktobra 2019. Vse zavezance, ki so v preteklosti uporabili napačno stopnjo za obračun DDV, v pojasnilu poziva, naj to v skladu z 88.b členom ZDDV-1 popravijo s samoprijavo in se tako razbremenijo odgovornosti za prekršek.

mag. Mojca Zupančič


 
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: