IZOBRAŽEVANJA revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Testiranje na COVID-19 za zaposlene

20. September 2021,
Tolmačenje

Furs je v spletni publikaciji o bonitetah podal svoje stališče o tem, kdaj se testiranje zaposlenih ne šteje za obdavčljivo boniteto. Delodajalci imajo ustrezne zakonske pristojnosti in dolžnosti na področju varnosti in zdravja pri delu. V reviziji ocene tveganja delodajalci ocenijo tudi nevarnost za okužbo z virusom SARS-CoV-2. Če je testiranje na podlagi opravljene ocene tveganja in ob izvedenih organizacijskih, tehničnih in drugih ukrepih za preprečevanje tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2 potrebno in morajo delavci izpolnjevati pogoj testiranja na COVID-19, je stroške testiranja v skladu z ZVZD-1 dolžan nositi delodajalec. Obenem pa to ni obdavčljiva boniteta zaposlenih (39/3/3 ZDoh-2). Zveza RFR dodaja, da je treba glede davčne obravnave enako zaključiti tudi v primeru, če je takšno testiranje za zaposlene obvezno po odloku vlade.

O obdavčljivih in neobdavčljivih ugodnostih bomo govorili v Dohodninski šoli.

dr. Mateja Drobež Tomšič
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Ali naraščajoča inflacija vpliva na vaše poslovanje?