revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Trgovanje pravne osebe z virtualnimi valutami


Ključne besede 


Tolmačenje
Za ugotavljanje dobička pravne osebe pri trgovanju z virtualnimi valutami velja splošna določba 12. člena ZDDPO-2. To pomeni, da se za ugotavljanje dobička upoštevajo prihodki in odhodki, ugotovljeni v izkazu poslovnega izida na podlagi zakona in računovodskih standardov. Pri tem je Furs v svoji spletni publikaciji  Davčna obravnava poslovanja z virtualno valuto po ZDoh-2, ZDDPO-2, ZDDV-1 in ZDFS – Podrobnejši opis (januar 2018, 3. izdaja) zapisal, da računovodska obravnava formalno še ni bila pojasnjena. O tem namreč še potekajo razprave v računovodski stroki. Poleg tega je pojasnil, da se do ustrezne strokovne razlage glede računovodske obravnave virtualnih valut upošteva splošno stališče, da se virtualne valute obravnavajo po splošnih določbah ZDDPO-2, v odvisnosti od dejstev in okoliščin posameznega primera. Ugotavljanje dobička v primeru trgovanja z virtualnimi valutami bomo obravnavali na posvetovanju Izračun davka od dohodkov pravnih oseb.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: