revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Trgovanje s kriptovalutami


Tolmačenje
Fizične in pravne osebe, ki trgujejo s kriptovalutami, imajo dileme, kako pravilno davčno obravnavati te transakcije. Fizične osebe se sprašujejo, ali so dobički iz trgovanja obdavčeni z dohodnino ali ne. Furs v prenovljeni spletni publikaciji Davčna obravnava poslovanja z virtualnimi valutami po ZDoh-2, ZDDPO-2, ZDDV-1 in ZDFS navaja splošne kriterije, ki pri poslovanju z virtualnimi valutami (trgovanju in rudarjenju) kažejo na opravljanje dejavnosti, v okviru katere so dohodki od teh transakcij obdavčeni z akontacijo dohodnine oziroma dohodnino od dohodka iz dejavnosti. Med njimi so denimo večje število realiziranih naročil v obdobju enega leta, znatno število trgovalnih dni v tem obdobju, večja vrednost realiziranih naročil v tem obdobju. Furs pa je navedel še 11 primerov in pojasnil, za kakšno vrsto dohodka gre. V tej spletni publikaciji pojasnjuje tudi davčno obravnavo brezplačne pridobitve kriptografskih žetonov v okviru nove izdaje teh žetonov pa tudi davčno obravnavo rudarjenja in trgovanja s kriptovalutami pri pravnih osebah.
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?