revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Uporaba službenega električnega vozila za zasebne namene


Tolmačenje
S 1. januarjem 2020 se je začel uporabljati ugodnejši način izračunavanja bonitete za uporabo službenih osebnih motornih vozil na električni pogon za zasebne namene (43/2a ZDoh-2).
Če delodajalec delavcu zagotovi osebno vozilo na električni pogon, v prvem letu uporabe znaša boniteta 0,3 % nabavne vrednosti vozila mesečno, če vrednost ob pridobitvi, vključno z DDV, ne presega 60.000 EUR, in če ni drugih posebnosti (uporaba do 500 km za zasebne namene, delodajalec ne krije električne energije za zasebne namene). Pri tem pa davčni organ pojasnjuje, da ostaja izračun bonitete za uporabo vozil na drug pogon, kot so bencinski, dizelski, pa tudi hibridni, ki so delno tudi na električni pogon, nespremenjen (v prvem letu 1,5 % od nabavne vrednosti). Enak izračun bonitete se uporablja tudi za električna vozila, za znesek, ki presega 60.000 EUR nabavne vrednosti. vir

Dr. Mateja Drobež Tomšič

 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
V sporih med davčnim organom in zavezanci pritožbeni organi in sodišča najpogosteje odločajo: