revijaIKS.si EKSPERT RFR PRIROČNIKI RFR ZVEZA RAČUNOVODIJ, FINANČNIKOV IN REVIZORJEV SLOVENIJE
 
S potrditvijo se boste uvrstili na seznam prejemnikov obvestil Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.
Vaš elektronski naslov nikakor ne bo uporabljen za noben drugi namen. S seznama se lahko kadarkoli izbrišete.
*Označena polja so obvezna.

TOLMAČENJA

Praktična tolmačenja uradnih besedil

Svetovalci Zveze RFR redno povzemajo najnovejša in po njihovem mnenju najaktualnejša uradna pojasnila. Da bi vam olajšali delo, skrbijo za tolmačenje uradnih objav, s poudarki na bistvenih spremembah ali novostih.

Vse pravice, predvsem avtorske in licenčne ter pravice industrijske lastnine, so last izključno Zveze RFR in so zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Brez predhodnega pisnega dovoljenja Zveze RFR je prepovedano shranjevanje, predelovanje, poseganje v vsebino in širjenje z elektronskimi nepovezanimi (off-line) sistemi.  

TOLMAČENJE

Uporaba več stopenj DDV za enotno dobavo


Ključne besede 


Tolmačenje
Nizozemska družba Stadion Amsterdam je prišla v spor z davčnim organom glede uporabe stopnje DDV za storitev, ki jo je opredelila kot enotno dobavo in je bila sestavljena iz dveh elementov. Prvi je bil voden ogled stadiona, ki se je štel za glavno dobavo, drugi pa obisk muzeja kluba, ki je predstavljal pomožno dobavo. Vprašanje za predhodno odločanje v okviru te zadeve (C-463/16) je bilo, ali dejstvo, da sta omenjeni dve dobavi tako tesno povezani, da ju je treba za DDV šteti za enotno dobavo, pomeni, da je ta dobava nujno predmet iste stopnje DDV. Sodišče EU je v sodbi zaključilo, da je treba enotno storitev, kakršna je v tem primeru, torej sestavljena iz dveh ločenih elementov, pri čemer je eden glavni, drugi pa pomožni, in ki bi bila, če bi bila zagotovljena ločeno, predmet različnih stopenj DDV, obdavčiti zgolj po stopnji, ki se uporablja za to enotno storitev in je določena glede na glavni element.  vir
 
KOLEDAR
             
             
             
 
VIDEO
ANKETA
Kdaj (bo)ste vzpostavili računovodenje najemov po novem?